Alt om hunderacen Pomeranian

Den lille pomeranianer, der længe har været en favorit hos både kongelige og almindelige mennesker, er blevet kaldt den ideelle firbenede ledsager. Den prægtige pels, det smilende, ræveagtige ansigt og den livlige personlighed har været med til at gøre Pom'en til en af verdens mest populære mindre hunderacer.

Læs med her

Properties
Condos
Resorts
Apartments

Pomeranian Resumé

Pels og kendetegn: langhåret, lige og glat pels. Kommer i både mørke og lyse farver og nuancer.

Gennemsnitlig størrelse = 18 - 30 cm

Gennemsnitsvægt = 1 - 3 kg

Forventet levetid = 12 - 16 år

Behov for motion: <20 minutter/dag

Energiniveau: Meget energisk

Pomeranian hunderacen

Pomeranianhunden er et godt eksempel på det man på engelsk kalder en "toy dog" eller direkte overast til dansk, en "legetøjshund". Dette engelsk begreb, dækker over hunderacer der typisk vejer helt ned omkring 1 til 3 kg. Som ofte allerede har nået sin voksenstørrelse i en alder af blot syv til ti måneder! Pomeranere er intelligente og loyale over for deres familier. De er opmærksomme og nysgerrige på verden omkring dem.  Desværre er de i deres hoveder meget større, end de i virkeligheden er, hvilket nogle gange kan få dem til at chikanere og endda angribe meget større hunde.

Historie

Pomeranianere hunderacen stammer tilbage fra store arktiske slædehunde. De er opkaldt efter Pommern, et område i det nordøstlige Europa, der nu er en del af Polen og det vestlige Tyskland, hvor de blev opdrættet som en miniatureudgave af de større, kraftige hunde, såsom den norske elghund, schipperke, den tyske spidshund, den amerikanske eskimo og samojeden.

Dronning Victoria blev forelsket i racen; fra hendes hunde blev størrelsen avlet endnu længere ned til den Pomeranian hund vi kender i dag.

Man mener med ret stor sikkerhed, at de tyske spidshunde må være forfædre til disse små charmetrolde. Hundene er, som nævnt, med tiden avlet til mindre størrelse og til de lyse farver, som vi ser i dag, i stedet for den grå eller hvide spidshunde-farve, som er ofte ses hos denne race. Fra starten har "poms", som de ofte omtales, været selskabshunde med en lille smule vagthundepligt indarbejdet.

Pomeranian´s fysik og sundhed

Sundhed

Disse små, men energiske hunde, tilhøre en generelt ret sund hunderace. Men som med alle hunderacer er der nogle få sundhedsmæssige problemer, som Pomeranianere er modtagelige for. Man ser at nogle Pomeranianere er i risiko for at lide af sygdomme i skjoldbruskkirtlen samt allergier. Ifølge amerikanske organisationer, kan de også udvikle epilepsi, som medføre kramper og krampeanfald. De har en tildens til at være i risikozonen for forskellige øjenproblemer, herunder grå stær, tørre øjne og problemer med tårekanalerne, kan påvirke Pomeranians og føre til blindhed, hvis de ikke behandles. 

Man bør som kommende- eller nuværende hundeejer, ikke lade sig skræmme. De fleste hunderacer er betinget en større eller mindre risiko for en række sygdomme, som måske ses ofte hos denne race, sammenlignet med andre. Vi anbefaler at man søger råd hos dyrlægen, hvis man har spørgsmål i fobindelse med hunde eller hvalpes risiko for helbredsproblemer.

Uanset race og alder, anbefaler vi altid at du anskaffer en fornuftig hundeseng, hvor hunden kan søge ro når den har behov for søvn, ro og hvile. Se vores udvalg af kvalitets hundeseng her.

Motion

Selvom pomeranianere nyder at være skødehunde, har de godt af noget motion og nyder at løbe, lege og gå ture. Sørg for at holde et godt øje med din Pomeranianer, når han eller hun er udenfor. De er berygtede for at flygte gennem små sprækker eller huller i hegn eller klatre over korte indhegninger. Små racer som pomeranianere kan af store rovfugle som høge og ugler forveksles med kaniner eller egern, så det er vigtigt at holde en Pomeranianer under dække eller være sammen med den hele tiden. Når du går en tur med din Pomeranianer, skal du være forsigtig med dine omgivelser. Andre hunde, der ikke er under kontrol, kan let skade på hunden, på grund af den lille fysiske størrelse.

Kost

Det er meget vigtigt for hundens sundhed at forstå, hvilke krav din hundrace har til ernæring. I alle faser af dens liv bør den få en ordentlig kost for at sikre dens velvære og sunde vækst. 

Forkert fodring af pomeranianeren vil resultere i nogle sundhedsproblemer. De kan lide af fedme og andre sygdomme som f.eks. overbelastede ledbånd og led, hvis de fodres for meget. En Pomeranian-hvalp kan forbrænde kalorier hurtigere sammenlignet med sine voksne slægtninge.

Se vores udvalg af hundeskåle her

Pomeranianere forbrænder kalorier hurtigere end andre hunderacer. De har et højt energiniveau og har brug for mad med jævne mellemrum. En voksende Pomeranian-hvalp bør fodres tre til fire gange om dagen. Når hunden er blevet voksen, bør den fodres med den samme mængde foder to gange om dagen.

Mængden af foder, der bør gives, afhænger af hundens alder, størrelse, stofskifte og aktivitetsniveau. Den anbefalede daglige mængde for en gennemsnitlig voksen Pomeranian er dog 1/4 til 1/2 kop tørfoder af høj kvalitet om dagen, som bør gives i to måltider.

Se vores udvalg af kvalitets hundefoder her

Temperament og personlighed

Pomeranianerne er årvågne og nysgerrige og tilbringer deres dage livligt og aktivt, uden at være hyperaktive. Pomeranianerne elsker at møde nye mennesker og kommer godt ud af det med andre dyr, selvom de nogle gange tror, at de er meget større end de er. Lad ikke en Pomeranianen udfordre større hunde i sin fejlagtige tro på, at han er på deres størrelse eller større.

Som alle andre hunde har pomeranianere brug for tidlig kontakt med mange forskellige mennesker, lyde og oplevelser - når de er små. Socialisering er med til at sikre, at din pomeranianhvalp vokser op og bliver en velafbalanceret hund.

Pomeranian trimning og pleje

Pomeranians pelspleje

Pomeranians underpels er blød og tæt, mens deres yderpels er lang, lige og grov. Heldigvis er de så små, at pelsen er nem at pleje uden at det bliver voldsomt tidskrævende. Deres rigelige pels bør børstes et par gange om ugen med en medium til hård børste, der kan komme helt ind til huden. Dette vil hjælpe med at reducere deres hårtab. De behøver kun at blive badet med et par måneders mellemrum.

Tandpleje

Andre behov for pleje omfatter tandhygiejne og neglepleje. Pomeranians hunde er tilbøjelige til at få tandproblemer, så det er noget, som du skal være særlig opmærksom på. Det er en god idé at børste deres tænder mindst en gang om ugen, og endnu bedre dagligt.

Klør/negle

Klip neglene regelmæssigt, hvis din hund ikke slider dem naturligt. Hvis du kan høre dem klikke på gulvet, er de for lange. 

Hygiejne

Kontroller deres ører dagligt for snavs og skadedyr, og rens dem som anbefalet af dyrlægen. Klip din hunds negle, før de bliver for lange - normalt en eller to gange om måneden. De bør, som sagt, ikke klikke højt mod gulvet. 

Watch the video

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Our Agents

Tony Cardello

General Manager

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  • 865-259-2467
  • 865-321-7766
  • Tony@mail.com

Barbara Case

Business Agent

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  • 865-259-2467
  • 865-321-7766
  • Barbara@mail.com

Cladir Donn

General Manager

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  • 865-259-2467
  • 865-321-7766
  • Cladir@mail.com

Take a Closer Look