Alt om katteracen Maine Coon

Maine Coon er en meget stor kat med en kraftig, muskuløs og atletisk krop, der passer til dens imponerende størrelse. De har store, spidse ører, og et løve-agtigt udseende.

Læs med her

Properties
Condos
Resorts
Apartments

Maine Coon Resumé

Maine Coon katteracen har 64 forskellige farver og aftegninger. Deres øjne kan være grønne, gyldne eller kobberfarvede - hos hvide katte er det muligt at have blå eller ulige øjne. 

Gennemsnitlig størrelse = Maine coon tilhøre de større katteracer. Størrelsen varierer.

Gennemsnitsvægt = 4 - 10 kg

Forventet levetid = 12 - 15 år

Behov for opmærksomhed = Middel / høj

Omgængelighed = høj

Maine Coon katteracen

Maine coons er store, kærlige katte, der elsker at lege og være sammen med deres mennesker. Denne katterace er typisk kendt for sin store størrelse - op til 100 centerimeter i længden - men Maine coon-ejere kender og påskønner typisk disse katte for at være kærlige familiedyr. 

Maine coons er overraskende populære, især når man tænker på, at denne race på et tidspunkt næsten var ved at uddø. I 2019 anførte den amerikanske organsation CFA, Maine coon som den femte mest populære katterace. Den gennemsnitlige Maine coon-killing koster typisk mellem 2500 og 10.000 kr, afhængigt af bl.a. stamtavle.

Personlighed

Maine Coons er kendt som blide, legesyge og kærlige kæmper. De kan have tilbøjelighed til at være lidt tilbageholdende over for mennesker, som de ikke er fortrolige med. Med tiden tilpasser selv de mest forsigtige sig dog, og et trygt og tillidsfuldt forhold kan skabes. Denne indledende tilvænningsperiode kan faktisk være en beslutningsproces. Hvor katten beslutter, om nye mennesker har vist sig at være værd at stole på. Så snart de har besluttet sig, danner de imidlertid tætte bånd med hele husstanden og bliver kærlige og hengivne.

Maine Coons´s fysik og sundhed

Kost

Alle katte er unikke og har hver især deres egne smagsløg, uønskede præferencer og behov, når det kommer til foder. Katte er dog kødædere, og hver kat skal have hele 41 forskellige og specifikke næringsstoffer fra deres foder. Andelen af disse næringsstoffer varierer afhængigt af alder, livsstil og generelt helbred, så det er ikke overraskende, at en voksende, energisk killing har brug for en anden balance af næringsstoffer i sin kost end en mindre aktiv ældre kat. Andre overvejelser, der skal tages i betragtning, er at fodre med den rigtige mængde foder for at opretholde "ideel kropskondition" i overensstemmelse med fodervejledningerne og imødekomme individuelle præferencer med hensyn til opskrifter på våd- eller tørfoder. 

Se vores udvalg af foderskåle her

Den ideelle kost til en Maine Coon-kat er rig på animalske proteiner og afbalanceret med sunde fedtstoffer og andre vigtige næringsstoffer.

Mange kæledyrsfodermærker af lavere kvalitet bruger korn som majs, hvede og soja som fyldstoffer. Disse ingredienser gør produktet mere fyldigt uden at øge producentens bundlinje. Desværre sænker de også foderets kvalitet og udsætter din kat for risiko for at udvikle sundhedsproblemer. Kvaliteten af din kats foder har en direkte indvirkning på dens sundhed og velvære på lang sigt, så det er ikke noget, du skal spare på!

Temperament og personlighed

Lad dig ikke narre af deres imponerende størrelse - i virkeligheden er Maine Coons blide, blide kæmper, der elsker at tilbringe tid sammen med deres mennesker. De forventer i høj grad at være en del af familien og er faktisk ikke meget for privatlivets fred. Disse katte er glade for tanken om at følge dig fra lokale til lokale, og holde dig med selskab. 

Selv om Maine coon-katte bestemt er kærlige og sociale, er de normalt ikke skødekatte. Denne race foretrækker typisk at opholde sig ved siden af dig i stedet for oven på dig - hvilket kan være en god ting, når man tænker på deres størrelse. 

Maine coons er utroligt intelligente, sjove og kærlige og vil bevare deres killingagtige legesyge sind langt op i alderen. De er ikke en aggressiv race, og de tolererer at blive taget op, holdt og kælet for. Maine coon katte er venlige og tålmodige over for børn.

Maine coon aktivitet og pleje af klør

Din Maine coon kat har brug for regelmæssig, dedikeret pleje og skal bades fra en gang om ugen til en gang om måneden. Deres lange pels er som regel silkeblød, men når den begynder at se fedtet eller striglet ud, er det tid til et bad. De skal også børstes ugentligt for at forhindre, at deres lange hår og underuld bliver sammenfiltret. Disse katte fælder en del, og regelmæssig børstning vil også hjælpe med at fjerne løse hår. Bare rolig - Maine Coon katte elsker enhver form for opmærksomhed, den kan få, så det er normalt en behagelig opgave at pleje den.

Maine coons har ikke noget særligt behov for motion - de har samme aktivitetsbehov som de fleste andre katte, med lange søvntimer og legesyge anfald og de elsker at hoppe og løbe rundt i huset.

Anbefalinger ift. aktivitet og klør

Kattetræer kan hjælpe dem med at udfolde noget af denne energi. Samtidig kan et kradsetræ hjælpe med at holde kattens klør sunde, og det er normalt også rigtig sundt for hjemmets møblet, at katten har et rigtigt kradsetræ at hvæsse klør i!

Kradsetræer til Maine Coon katte

Kattetræer er fantastiske kilder til underholdning og aktivitet for katte i alle aldre. De tilbyder et sikkert sted, højt oppe, væk fra alt det larmende postyr, en siddeplads, hvor katten kan beundre verden fra, og et væld af muligheder for sund aktivitet og leg. Som f.eks. at kradse og klatre. 

Kattetræer og kradsetræer er også en vidunderlig måde at beskytte dine møbler, tæpper og gardiner på. For katte skal jo hvæsse klør! Og med et kradsetræ kan du give dig selv lidt ro i sindet, samtidig med at din kat er stimuleret, glad og komfortabel.

Hvis din kat tilhøre en af de større katteracer, som f.eks. Maine coon, så skal du købe et kattetræ eller kradsetræ der er specielt fremstillet til store katte. Dette er vigtigt, fordi en tung eller meget stærk kat, meget let slider de mindre og billigere kradsetræer op. 

Watch the video

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Our Agents

Tony Cardello

General Manager

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  • 865-259-2467
  • 865-321-7766
  • Tony@mail.com

Barbara Case

Business Agent

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  • 865-259-2467
  • 865-321-7766
  • Barbara@mail.com

Cladir Donn

General Manager

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  • 865-259-2467
  • 865-321-7766
  • Cladir@mail.com

Take a Closer Look