Alt om hunderacen Labrador Retriever

En labrador retriever eller i normal dansk tale også kaldet Labrador, er en sportshunderace der stammer fra Newfoundland og blev bragt til England af fiskere omkring 1800-tallet

Læs med her

Properties
Condos
Resorts
Apartments

Labrador Retriever Resumé

Blød, kort krøllet og pels.  Almindelige farver omfatter sort, guld, kastanje, creme, fawn & chokolade.

Gennemsnitlig størrelse = 35 - 45 cm

Gennemsnitsvægt = 5 - 10 kg

Forventet levetid = 12 - 15 år

Anslåede månedlige omkostninger = Mellem

Træningsbehov = Middel

Behov for opmærksomhed = Middel

Omgængelighed = høj

Labrador Retriever hunderacen

En labrador findes i tre forskellige modeller af racen. Den langt typiske forskel ligger i farven - her kan du vælge imellem en sort labrador en gul/creme farvet labrador og en brun labrador. De har typisk nærmest den samme farve over hele pelsen, de kan dog have en lille hvid plet på maven. Det er bestemt den sorte labrador der er den mest almindelige, i et kul kan hvalpene få hver deres farve, ligegyldigt hvilken farve forældrene har. To sorte labradorer kan derfor sagtens få et kul hvalpe, der kun er creme og brune.

En labrador er typisk en mellemstor hund og det er tydeligt, at det er en stærk hund, hvor både nakken og brystkurven har tendens til at være stærk og bred. Samtidig har den et meget elskværdigt og positivt udtryk i ansigtet - da den har et bredt hoved med en mellemlang snude. Derudover hænger ørene fladt ned og lidt længere tilbage på hovedet, en labrador har nogle venlige øjne, man kan blive helt betaget af.

Historie

En labrador retriever eller i normal dansk tale også kaldet Labrador, er en sportshunderace der stammer fra Newfoundland og blev bragt til England af fiskere omkring 1800-tallet hvor den sidenhen har udbredt sig til resten af det vestlige Europa heriblandt Danmark. Det er en fremragende jagthund som jægere har benyttet lige siden og ydermere, bliver den brugt i militæret og politiet, som redningshund og som førerhund for blinde. Labrador Retrieveren er en ideel familiehund og blev i 1990'erne den mest populære hunderace i Danmark.

Labrador Retriever´s fysik og sundhed

Sundhed

En labrador er en mellemstor hund - den kan derfor komme op at veje op til 30 til 36 kg, hvis det er en hanhund og 25 til 32 kg hvis det er en hunhund. De har dog en tendens til at labradorhunde lettere tager på. Dette skyldes, at de ikke kan mærke, når de er mætte. De bliver derfor ved med at spise, indtil der ikke er mere mad. Dette er vigtigt at vide, hvis du overvejer at købe en labrador. 

En labrador kan også blive forholdsvis høj. En hanhund af labradorracen bliver typisk 56 til 57 cm ved skulderen. En hunhund bliver lidt lavere og vil typisk blive 54 til 56 cm ved skulderen, når hun er helt fuldvoksen.

Labrador retriever er aktive og intelligente hunde. De skal aktiveres med at lære og arbejde. Daglig motion, både fysisk (f.eks. løbe/gåture og frisbee eller boldt kast) ligeledes er mentale træningssessioner med Labradoren er også utroligt vigtigt - da hunden nemt kan komme til at ”kede sig.” Og dermed kan dette gå udover familiens inventar. 

Labrador Retriever er generelt sunde, men som alle andre racer er de tilbøjelige til at få visse helbredsproblemer. Det er ikke alle Labrador, der får disse sygdomme, men det er vigtigt at være opmærksom på dem, hvis du overvejer denne race. Man bør være særligt opmærksom på Labradorens tendens til at udvikle hoftedysplasi som er arveligt for hunden, hvor lårbenet ikke passer ind i bækkenhulen i hofteleddet - dette udvikles desværre af mange større hunderacer. Ligeledes Albuedysplasi, som også er arveligt og hvor man mener, at det skyldes forskellige væksthastigheder i de tre knogler der udgør hundens albue.

Uanset alder, anbefaler vi altid at du anskaffer en fornuftig hundeseng, hvor hunden kan søge ro når den har behov for søvn, ro og hvile. Se vores udvalg af kvalitets hundeseng her.

Motion

En labrador har behov for at være en del af familien og trives ikke som hundegårdshund. Den har behov for meget aktivering og fysisk motion, for at trives. Det kan være tilpasset træning i naturen med apporteringslege, sporetræning eller lydighedstræning samtidig med, at der leges med hunden i haven sammen med dig eller dine børn. Labrador retriever er en ualmindeligt god til at apportere, hvilket racen faktisk også er avlet til, så en labrador elsker at bære ting - derfor vil du typisk se en glad labrador med noget i munden.

Kost


Da Labradoren, som mange store racer, er tilbøjelige til ledproblemer, er det vigtigt at forhindre, at de vokser for hurtigt i de første par måneder. Foder med for højt energiindhold og for meget fedt fremskynder hvalpens allerede hurtige vækst og kan forårsage problemer med leddene selv sent i livet. Så vælg derfor en god fodder til hvalpe i starten.

Se vores udvalg af kvalitets hundefoder her

En ideel diæt til en Labrador bør være sammensat til en mellemstor race med et mellem til stort energiniveau. De har en tendens til at tage på i vægt, hvis de bliver overfodret, så du bør holde dig til en regelmæssig fodringstidsplan og ikke lade mad stå fremme i løbet af dagen. Begræns også deres mængde af godbidder. Antallet af gange, din Labrador skal spise, afhænger af din hunds alder. Som voksne bør den spise 2 gange dagligt og kan konsumere op til 1400 kalorier om dagen. 

Se vores udvalg af hundeskåle her

Temperament og personlighed

En labrador er kendt for at være yderst venligsindet, den er nærmest altid glad og vil gerne møde nye mennesker, hvor den er meget åben. Denne race er yderst venlig både over for andre mennesker og dyr - og det er derfor ikke en hund, man behøver at frygte at tage med hen til nye steder med nye mennesker og indtryk. På det punkt er en labrador yderst stabil, når det kommer til sit temperament.

En labrador vil rigtig gerne lege og have opmærksomhed. Det kræver derfor også noget opdragelse, men på dette punkt er Labradoren ikke den mest krævende hund. Det er vigtigt, at du aktiver den og giver den motion. Den har meget energi, og opdragelsen kan derfor ligge i at, at den skal adlyde, når du beder den om at være rolig. Overordnet er det en meget mild hunderace, der nemt kan omgås med børn og andre dyr.

Labrador Retriever trimning og pleje

Til et sundt hundeliv hører udover en god diæt, opdragelse og aktivitet, selvfølgelig også den passende pleje. Labrador er forholdsvis nem at pleje, men vi opfordrer til regelmæssig brug af kam og børste for at få en sund pelsstruktur. Lige så vigtigt er regelmæssig ormekur og vaccinering hos dyrlægen. Desuden bør du holde særligt øje med din hunds ører, øjne og klør. Sidstnævnte bør nu og da renses eller klippes, og tjekkes hos dyrlægen hvis der sker forandringer. De må ikke klikke på gulvet.

Hygiejne

Kontroller deres ører dagligt for snavs og skadedyr, og rens dem som anbefalet af dyrlægen. Klip din hunds negle, før de bliver for lange - normalt en eller to gange om måneden. De bør ikke klikke højt mod gulvet. 

Din hundefrisør kan hjælpe med dette.

Du bør bør børste deres tænder dagligt, da mindre racer er tilbøjelige til at få tandproblemer. Din dyrlæge kan instruere dig i, hvordan du børster hundens tænder korrekt.

Watch the video

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Our Agents

Tony Cardello

General Manager

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  • 865-259-2467
  • 865-321-7766
  • Tony@mail.com

Barbara Case

Business Agent

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  • 865-259-2467
  • 865-321-7766
  • Barbara@mail.com

Cladir Donn

General Manager

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  • 865-259-2467
  • 865-321-7766
  • Cladir@mail.com

Take a Closer Look