Alt om hunderacen Schæferhund

Schæferhunden, der generelt anses for at være hundeverdenens bedste ”altmulig mand” er en stor, smidig og muskuløs hund med høj intelligens - Schæferhunden er virkelig en hundeelskers fornøjelse.

Læs med her

Properties
Condos
Resorts
Apartments

Schæferhund Resumé

Gennemsnitlig størrelse = 50 - 65 cm

Gennemsnitsvægt = 30 - 45 kg

Forventet levetid = 10 - 12 år

Anslåede månedlige omkostninger = Mellem

Træningsbehov = Middel/høj

Behov for opmærksomhed = Middel

Omgængelighed = høj

Schæferhunde racen

Schæferhunden, der generelt anses for at være hundeverdenens bedste ”altmulig mand” er en stor, smidig og muskuløs hund med høj intelligens - Schæferhunden er virkelig en hundeelskers fornøjelse. Schæferhunden er oprindeligt opdrættet som hyrdehund til bevogtning af får, men den bruges nu som en tjeneste- og vagthund i politi, militær og toldvæsen og som rednings- og terapihund i en lang række lande samt tjenester. ”the german shephard” er en respekteret arbejdshund men ligeledes en hver families bedste ven!

Med en skulderhøjde mellem 60 og 65 cm hos hanner og 55 til 60 cm hos hunner, er Schæferhunden en af de mellemstore til store hunderacer. Den velproportionerede krop afspejler livet som arbejds- og brugshund. Den er stærk og muskuløs, men virker altid atletisk og smidig - der er ingen tendens til klodsethed. Den har en bred og stærk gangart, der vidner om en enorm udholdenhed.

Historie

Schæferhunde-racen dukkede op i slutningen af det 19. århundrede i Tyskland, og de blev første gang udstillet på en udstilling i Hannover i 1882. På det tidspunkt lignede de slet ikke de schæferhunde, som vi kender dem i dag - de var grovpelsede, havde kort hale og lignede snarere blandinger af flere racer. Den tyske hyrdehund, som vi kender den i dag, opstod først efter Anden Verdenskrig.

Racen blev faktisk skabt ved krydsning af arbejdshunde til fårehold i det tyske landbrug af en tidligere kavaleriofficer ved navn Max von Stephanitz, hvis mål var at skabe en arbejdshund til hyrdearbejde, som kunne gå over lange strækninger, i lange perioder.

Siden da er racen vokset enormt i popularitet og er nu en af de mest populære racehunde i Danmark som kæledyr og bruges ligeledes af vores politi og toldere. 

Schæferhundens fysik & Sundhed

Sundhed

Schæferhunde er yderst aktive og meget intelligente hunde. De skal aktiveres med at lære, lege og arbejde. Daglig motion, både fysisk (f.eks. løbe/gåture og frisbee eller boldt kast) ligeledes er mentale træningssessioner med schæferen også utroligt vigtigt - da hunden nemt kan komme til at ”kede sig.” 

Det er vigtigt at man anerkender at Schæferen har brug for meget aktivitet, og hvis man som familie er meget væk hjemmefra på arbejde, studie, idræt mv. så er Schæferen nok ikke hunden du skal anskaffe, da de er kendt for at blive frustreret og dermed udvikle tendens til at gø utroligt meget og bide voldsomt i ting derhjemme.

For en schæfer betyder det ikke så meget med temperaturforskelle, så man kan sagtens lufte dem om sommeren som om vinteren, men vi opfordrer altid hundeejere til at være opmærksomme på deres hund på en varm sommerdag - da vand og skygge er utroligt vigtigt for hunde når temperaturen er høj. Og med hensyn til lange gåture og høj intensitet, så er dette noget Schæferen elsker. Så aktivitet der indebærer meget løb er helt klart et godt værktøj som Schæferhundeejer.

Schæferhunde er generelt sunde, men som alle andre racer er de tilbøjelige til at få visse helbredsproblemer. Det er ikke alle schæferhunde, der får disse sygdomme, men det er vigtigt at være opmærksom på dem, hvis du overvejer denne race. Man bør være særligt opmærksom på Schæferens tendens til at udvikle hoftedysplasi som er arveligt for hunden, hvor lårbenet ikke passer ind i bækkenhulen i hofteleddet - dette udvikles desværre af mange større hunderacer. Ligeledes Albuedysplasi, som også er arveligt og hvor man mener, at det skyldes forskellige væksthastigheder i de tre knogler der udgør hundens albue.

Uanset alder, anbefaler vi altid at du anskaffer en fornuftig hundeseng, hvor hunden kan søge ro når den har behov for søvn, ro og hvile. Se vores udvalg af kvalitets hundeseng her.

Motion

Nogle racer klarer sig fint med en gåtur rundt i kvarteret om aftenen. Mens andre har brug for daglig motion, og især de racer der oprindeligt blev avlet til fysisk krævende job, som en Schæferhund kommer ind under, har behov for meget og intens motion.

Uden tilstrækkelig motion har Schæferen tendens til at tage på i vægt og give udtryk for dens frustration på dens ophobede energi ved at gø, tygge og grave. Racer der har brug for meget motion oftest bedst til friluftsglade og aktive mennesker eller til dem, der er interesseret i at træne deres hund og/eller bruge hunden som en arbejdshund.

Kost

Da Scæferen, som mange store racer, er tilbøjelige til ledproblemer, er det vigtigt at forhindre, at de vokser for hurtigt i de første par måneder. Foder med for højt energiindhold og for meget fedt fremskynder hvalpens allerede hurtige vækst og kan forårsage problemer med leddene selv sent i livet. Så vælg derfor en god fodder til hvalpe i starten.

Se vores udvalg af kvalitets hundefoder her

En ideel diæt til en Schæferhund bør være sammensat til en stor race med et højt energiniveau. De har en tendens til at tage på i vægt, hvis de bliver overfodret, så du bør holde dig til en regelmæssig fodringstidsplan og ikke lade mad stå fremme i løbet af dagen. Begræns også deres mængde af godbidder. Antallet af gange, din Schæferhund skal spise, afhænger af din hunds alder. Som voksne bør den spise 2 gange dagligt og kan konsumere op til 1700 kalorier om dagen. 

Se vores udvalg af hundeskåle her

Temperament og personlighed

Da schæferhunde er store og kraftfulde hunde og har stærke vogterinstinkter, bør man være meget opmærksom på opdragelse, motion og aktivitet. Schæferhunde som ikke trives har det med at være tilbøjelige til at være nervøse. For at forhindre aggressiv adfærd bør schæferhunde socialiseres omhyggeligt fra en ung alder og trænes. De elsker menneskelig kontakt og er gode med børn, så Schæferen kan sagtens udfylde den rolle at være ”familiehund.” - men kan godt udvise aggressivitet over for andre hunde da Schæferen er utroligt beskyttende over for sin familie og sit territorie.

Schæferhundes trimning og pleje

Til et sundt hundeliv hører udover en god diæt, opdragelse og aktivitet, selvfølgelig også den passende pleje. Schæferhunden er forholdsvis nem at pleje, men vi opfordrer til regelmæssig brug af kam og børste for at få en sund pelsstruktur.

Lige så vigtigt er regelmæssig ormekur og vaccinering hos dyrlægen. Desuden bør du holde særligt øje med din hunds ører, øjne og klør. Sidstnævnte bør nu og da renses eller klippes, og tjekkes hos dyrlægen hvis der sker forandringer. De må ikke klikke på gulvet.

Hygiejne

Kontroller deres ører dagligt for snavs og skadedyr, og rens dem som anbefalet af dyrlægen. Klip din hunds negle, før de bliver for lange - normalt en eller to gange om måneden. De bør ikke klikke højt mod gulvet. 

Din hundefrisør kan hjælpe med dette.

Du bør bør børste deres tænder dagligt, da mindre racer er tilbøjelige til at få tandproblemer. Din dyrlæge kan instruere dig i, hvordan du børster hundens tænder korrekt.

Watch the video

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Our Agents

Tony Cardello

General Manager

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  • 865-259-2467
  • 865-321-7766
  • Tony@mail.com

Barbara Case

Business Agent

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  • 865-259-2467
  • 865-321-7766
  • Barbara@mail.com

Cladir Donn

General Manager

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  • 865-259-2467
  • 865-321-7766
  • Cladir@mail.com

Take a Closer Look