Store katte og større katte racer i hjemmet


Er du så heldige at have en eller flere store katte i familien. Så er du sikkert også bekendt med deres styrke og vægt. Sammenlignet med huskatte af gennemsnitlig størrelse, kan katteracer som f.eks. Maine Coon, Ragdoll, Norsk skovkat eller andre af de mange store katteracers vægt alene være lidt af en mundfuld. Sagen er den, at mange af de katteprodukter som findes på markedet, slet ikke er designet til katte som er større end gennemsnittet. Til sammenligning er verdens længste huskat en Maine Coon kat ved navn Barivel på hele 120 cm, som bor i Italien. Barivel vandt prisen hos Guinness World Records i 2018, og er derudover glad for fisk. :-)

Se mere om Barivel via klippet eller besøg hans side hos Guinnes World of records her

Gennemsnitlig vejen en Maine Coon hankat ca. 6 – 8,9 kg, mens en Maine Coon hunkat typisk vejen 3,6 til 5,4 kg. Vægten alene er dog ikke eneste årsag til at man bør have kattens størrelse in mente når man indkøber legetøj, kattemøbler og andet tilbehør til hjemmet med store katte. Deres styrke er også en faktor, som vi ofte oplever at vores kunder er overrasket over. Sagen er den, at katte fra naturens siden, er rovdyr med behov for stimulation af deres vilde instinkter. Dette viser sig typisk i form af behov for leg og aktivitet, mens også behovet for at hvæsse klør er en faktor som den typiske katteejer ikke bliver skånet for. 

Maine Coon kattepote

Pote fra en Maine Coon kat

Hvordan undgår jeg at katten ødelægger møblerne? 

Dette er en af de typiske spørgsmål vi får omkring kattemøbler, legetøj og andet kattetilbehør. ”Min kat skiller det altid ad i løbet af en uge!! Hvad gør jeg??”. Heldigvis kan vi i langt de fleste tilfælde være behjælpelige her. Vi er nemlig selv katteejere med en ret bred erfaring indenfor netop selv samme problemer. Derfor må du aldrig tøve med at kontakte vores kundeservice, hvis du brænder inde med spørgsmål. Der er nemlig en reel chance for at vi har fået spørgsmål før, eller selv har stået i samme situation! 

Nå, tilbage til hvor vi slap.. Har du en stor kat, måske en racekat, eller måske bare en huskat som er en lille Herkules, der ikke kender sig egen styrke... Så kan vi allerede pege dig i retning af hvad du bør lede efter. Det er nemlig oftest legetøj eller kattemøbler som f.eks. kattetræer som får kattens klør at føle, når der leges eller hvæsses klør. Det findes nemlig katteprodukter, tilbehør og kattemøbler som er særlig designet eller velegnede til store og stærke katte. Det kan også være en rigtig god idé at tjekke om features som f.eks. kattetræer med hængekøjer, matcher kattens vægt.

Må vi se din kat?

Vi elsker at se billeder af alle de skønne katte derude! Du er altid velkommen til at dele dine billeder med os på vore Facebook side! Der finder du også løbende rabatter og konkurrencer. Følg vores side her GoldPetz DK