At købe en hund er naturligvis en vigtig beslutning, og den skal overvejes nøje. Du skal vælge en af de racer, der er gode husdyr, og du skal lede efter en hvalp, der passer til din families behov og dine omgivelser.Tænk realistisk over, hvor meget tid og penge du vil kunne investere i din hund med hensyn til træning, legetid, foderplan, hundeseng, generel sundhedspleje og andet tilbehør.Du skal også tage hensyn til kravene med hensyn til pasning, aktivitetsniveau, størrelse og almindelige sundhedsmæssige forhold, når du skal vælge en god hunderace til din familie.Sundhed bør være en prioritet

Alle hunde er i risiko for at arve sygdomme, uanset om de er stambogsførte eller ej.
Når du har fundet din opdrætter, er det vigtigt, at du finder ud af, hvordan forældrene til din potentielle hvalp har det helbredsmæssigt. At have sunde forældre er den bedste start på livet, som en hvalp kan få. Du bør altid finde ud af, hvilke skridt en opdrætter har taget for at producere sunde hvalpe.

En ansvarlig opdrætter vil ønske at forbedre racens sundhed ved kun at avle fra de bedste og sundeste hunde. Både moderen og faderen bør være blevet testet eller screenet før parring, og resultaterne bør være blevet nøje overvejet.

Stil spørgsmål til opdrætteren

Tal med sælgeren i telefon, før du besøger ham. Stil masser af spørgsmål om hvalpen, og vær forberedt på at besvare en masse spørgsmål til gengæld. En god opdrætter bør være lige så nysgerrig på dig, som du er på dem.

Når I aftaler et møde, så sørg for at gøre det i hvalpens hjem. Du bør være mistænksom, hvis sælgeren ønsker at levere hunden eller mødes et andet sted.

Tag dig god tid

Besøg opdrætteren mere end én gang. Føl dig ikke presset til at træffe en hurtig beslutning. Det er bedre at træffe den rigtige beslutning end en forhastet beslutning.

Gå igen, hvis noget ikke ser rigtigt ud eller føles forkert. Vi ved, at det kan være svært - især hvis du allerede har forelsket dig i en sød hvalp.Lær, hvordan du opdrager din hvalp korrekt

Alle hvalpe har brug for særlig pleje for at sikre, at de vokser op sunde og glade.

  • Vælg en sund kost, der er lavet specielt til hvalpe.

  • Begynd at træne hvalpen i huset, så snart den kommer hjem. Dette kan være en lang process og tage mange uger eller måneder.

  • Begynd lydighedstræning i hjemmet, men start i det små. Vær tålmodig og konsekvent. Vær dog ikke for streng; lad din hvalp være en hvalp!

  • Socialiser din hundehvalp. Tag din hvalp med mange forskellige steder hen, så den kan opleve nye sanseindtryk; nye syn, lyde, mennesker og kæledyr. Sørg dog for kun at lade din hvalp møde sunde, vaccinerede hunde.

  • Meld dig til hundetræning hos en god træner. Det vil ikke kun hjælpe din hvalp med at lære noget, men det vil også give kontakt med andre hvalpe.

  • Etablér en rutine, der omfatter motion.

  • Hold dig til tidsplanen ift. hvalpens dyrlægebesøg og vacciner.

  • Skab tid til at knytte bånd og lege. Du kan endda lære din hvalp nogle underholdende klassiske lege i hjemmet eller haven. At hente pinde, går aldrig af mode!