Hunde er aktive dyr, der nyder at gå på opdagelse, sniffe sig frem til ting og lege, men det er også meget vigtigt for dem, at de får nok hvile.

Som hundeejer, kan vi hjælpe vores bedste venner med at få den vigtige hviletid de har brug for, ved at sikre os at de har et dejligt stille og behageligt sted at slappe af uden tumult.

Hvordan vælger man en hundeseng?

Der findes mange forskellige slags hundesenge. Hvis du observerer hvordan din hund sover, kan du se dens mange stillinger, udstrukket, rullet sammen til en kugle, på ryggen og endda på maven med for- og bagben i hver sin retning som var den Supermand.

Hvilken størrelse seng skal jeg købe?

Det er vigtigt, at sengen har den rette størrelse til præcis din hund. Den skal være stor nok for at de kan ligge komfortabelt i alle de naturlige stillinger, som vi observerede ovenfor. Nogle senge er måske store nok, til når hunden ruller sig sammen, men er de også, hvis hunden strækker sig?

Hvilken type hundeseng skal jeg vælge?

Hundesenge findes i mange forskellige former og størrelser. Rund og ovale senge med sider på er gode når din hund vil være rullet sammen, men en blød madras er bedre, hvis den vil strække sig og ligge fladt. Alle hunde har forskellige foretrukne sovestillinger, men det er vigtigt de har muligheden for at skifte position. Du sover heller ikke selv i samme stilling hver nat, hele natten, vel? Det ville ikke være komfortabelt for dig, og ligeledes vil det ikke være komfortabelt for din hund.

Nogle former, som f.eks. firkantede med sider på, vil lade din hund ligge og hygge i sit egen lille værelse. De kan hjælpe med at holde hunden varm og beskyttet fra træk. Andre senge egner sig måske bedre om sommeren, hvor de lade mere luft passere igennem og omkring dit kæledyr.

Hvilket materiale bør hundens seng være og hvordan vasker jeg det?

Hundesenge bør være bløde og lavet af et behageligt materiale. De burde altid være vaskbare, så man nemt kan få hår, savl og andet vasket ud af dem.

Hvis du vil tage din hunds seng med på tur, f.eks. i sommerhuset, på campingpladsen, i haven eller noget helt tredje, burde sengen være lavet af et mere robust materiale, der ikke så nemt bliver beskadiget af at blive flyttet rundt konstant. De bør også være mere vandafvisende for at undgå de suger fugt og begynder at rådne.

Hvor står hundesengen bedst?

Placer sengen hvor der er varmt og uden træk. Giv den nogle muligheder, ved at have flere senge. Du kunne stille en i et stille hjørne i huset væk fra menneskernes normale samlingspunkt, så den har et sted den kan ligge sig hen, når den vil have fred, og så en anden seng i familiens samlingspunkt, så dit kæledyr rigtigt kan mærke at det er en del af familien. 

Se vores udvalg af hundeseng her