Alt om hunderacen Engelsk bulldog

Den engelske bulldog er et muskuløst lille kraftværk, hvis karakteristiske krabbeagtige gang udstråler stor styrke, stabilitet og kraft.

Læs med her

Properties
Condos
Resorts
Apartments

Engelsk Bulldog Resumé

Blød, kort krøllet og pels.  Almindelige farver omfatter sort, guld, kastanje, creme, fawn & chokolade.

Gennemsnitlig størrelse = 35 - 45 cm

Gennemsnitsvægt = 5 - 10 kg

Forventet levetid = 12 - 15 år

Anslåede månedlige omkostninger = Mellem

Træningsbehov = Middel

Behov for opmærksomhed = Middel

Omgængelighed = høj

Engelsk Bulldog

Hundens hoved er stort og kugleformet, og snuden er ekstremt kort, hvilket giver ansigtet et fladtrykt udseende. Den engelske bulldogs øjne er mørke og sidder lavt og bredt på panden og næsen er sort og let opadvendt. Kæberne er oftest massive, brede og underskudte (underbid). Underkæben rager ud foran overkæben, så de nederste fortænder knap nok kommer til syne, hvilket giver et komisk udtryk i ansigtet.Læberne er kødfyldte og hængende, kinderne er godt afrundede og stikker ud til siden og ørerne er små og hælder fremad som klapper, der indrammer panden.

Historie

Den engelske bulldog, der er opkaldt efter sin brug i tyrefægtning, menes at have sin oprindelse på de britiske øer engang før det 13. århundrede. En af de få henvisninger til sporten stammer fra 1209 og omhandler en slagterhund, der jagtede en tyr gennem den engelske by Stamford. Denne forfølgelse var så tilfredsstillende for byens jarl, at han indførte tyrefægtning som en sport i sit domæne. I dag er buldoggen en populær race og et skønt familiemedlem.

Engelsk bulldog´s fysik og sundhed

En engelsk bulldog er ikke meget til de høje eller lave temperaturer. Er det en varm sommerdag, skal du sørge for rigeligt med vand og mulighed for skygge. Det er derfor enormt vigtigt at man som ejer, overvejer hvornår på dagen det er bedst at gå ture. Omvendt om vinteren kan det være en god idé med kortere ture og der kan fx suppleres med en jakke til hunden.

En engelsk bulldog er som mange folk ved, ofte besværet af vejrtrækningsproblemer og dette skyldes bl.a. dens meget flade snude. Det er vigtigt, at man som ejer er opmærksom på dette, for at du ikke presser hunden for meget til motion og aktiviteter med høj intensitet. Vejrtrækningsproblemerne medfører også at de fleste engelske bulldogs har en tendens til at snorke, nogle mere end andre.

Andre sygdomme, der også kan forekomme ved en engelsk bulldog, kan typisk være epilepsi, forskellige øjensygdomme og hoftedysplasi kan ligeledes være et problem man typisk ser hos engelske bulldogs. Hvor deres led i hoften bliver påvirket i en sådan grad at dette giver dem gangbesvær. Vi anbefaler at man som ejer køber en hundeseng og/eller et hundehus så buldoggen kan ligge blødt og kan trække sig for at slappe af. 

Motion

 Engelsk bulldog har ikke det store behov for motion - dette skyldes bl.a. at dens vejrtrækningsproblemer gør, at den kan have svært ved lange ture eller gåture med for høj intensitet. Omvendt når den er hvalp er den engelske bulldog yderst legesyg og særdeles aktiv, dette falder dog i takt med at hunden bliver større og ældre. Engelsk bulldog har fået et lidt dovent ry, da hunden mest af alt helst vil slappe af - det betyder selvfølgelig ikke at den aldrig har lyst til motion og aktivitet, men sommetider skal der gode overtalelsesevner samt motivation til før hunden har lyst. To mindre gåture om dagen er passende for en engelsk bulldog.

Uanset alder, anbefaler vi altid at du anskaffer en fornuftig hundeseng, hvor hunden kan søge ro når den har behov for søvn, ro og hvile. Se vores udvalg af kvalitets hundeseng her.

Kost

Når det drejer sig om vores hunde, er én ting helt sikkert, vi ønsker kun det bedste for dem. Og det bedste kan være alt fra den bedste hundeseng til den bedste dyrlægepleje. Ofte starter det bedste dog med det helt grundlæggende, og ernæring er en af de første ting, hvor vi kan forbedre både vores bulldogs sundhed og livskvalitet.

Se vores udvalg af kvalitets hundefoder her

En ideel Bull dog diæt bør være sammensat til en lille til mellemstor race med et lavt energiniveau. De har en tendens til at tage på i vægt, hvis de bliver overfodret, så du bør holde dig til en regelmæssig fodringstidsplan og ikke lade mad stå fremme i løbet af dagen. Begræns også deres mængde af godbidder. Antallet af gange, din bulldog skal spise, afhænger af din bulldogs alder. Som voksne bør din bulldog aldrig spise mindre end to gange om dagen. Ét stort måltid hver dag kan være svært at fordøje, og det kan øge risikoen for oppustethed hos hunden - hvorfor dette frarådes. Derfor bør du forsøge at sigte efter 2 mindre måltider om dagen.

Se vores udvalg af hundeskåle her

Temperament og personlighed

Den engelske bulldog har en venlig og blid natur. Den er pålidelig og forudsigelig, og så den er en vidunderlig familiehund som elsker og fungere godt med børn. Som race fokuserer den på mennesker og opsøger aktivt menneskelig opmærksomhed/kontakt. Man skal dog være opmærksom på at få opdraget fra start da bulldoggen besidder en vis naturlig stædighed - man skal derfor være konsekvent fra start og vise hvem der ”bestemmer”

Den har bevaret det mod, der oprindeligt blev fremavlet hos den, for at den kunne lokke tyre til, så den er god som vagthund og passer aktivt på familien. Selvom den generelt kommer godt ud af det med andre kæledyr, kan den engelske bulldog være aggressiv over for fremmede hunde og specielt katte, er Bulldogs notorisk kendt for, ikke at være særligt begejstrede for i hjemmet.

Bulldog trimning og pleje

En engelsk bulldog har en forholdsvis kort pels, der ikke kræver så meget pleje sammenlignet med mange andre hunderacer - dette betyder ligeledes at Bulldoggen ikke fælder nær så meget fx en langhåret hund. Man kan let fjerne de løse hår fra pelsen med en børste, og på den måde mindsker man også støvsugningen i hjemmet.

Hvis man i familien vælger at anskaffe sig en engelsk Bulldog skal man være særdeles opmærksom på rengøring af dens folder og rynker, for at mindske fugt, der ellers kan give hunden svamp og/eller betændelse. Det kan nemt gøres med en klud og det anbefales at man rengør hver dag.

Ellers bør man som ved alle andre hunde følge dyrlægens instrukser mht. negleklipning - på en Bulldog er dette oftest imellem 1-2 måneder, de bør ikke klikke på gulvet.

Hygiejne

Kontroller deres ører dagligt for snavs og skadedyr, og rens dem som anbefalet af dyrlægen. Klip din hunds negle, før de bliver for lange - normalt en eller to gange om måneden. De bør ikke klikke højt mod gulvet. 

Din hundefrisør kan hjælpe med dette.

Du bør bør børste deres tænder dagligt, da mindre racer er tilbøjelige til at få tandproblemer. Din dyrlæge kan instruere dig i, hvordan du børster hundens tænder korrekt.

Watch the video

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Our Agents

Tony Cardello

General Manager

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  • 865-259-2467
  • 865-321-7766
  • Tony@mail.com

Barbara Case

Business Agent

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  • 865-259-2467
  • 865-321-7766
  • Barbara@mail.com

Cladir Donn

General Manager

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  • 865-259-2467
  • 865-321-7766
  • Cladir@mail.com

Take a Closer Look