Engelsk bulldog

Bulldoggen, også kendt som den engelske bulldog eller den britiske bulldog, er en mellemstor hunderace. Engelsk Bulldog er selskabelig og sød, men har et ry for at være modig, hvilket gør den til en fremragende vagthund, og den er en kærlig hund, ikke en kamphund. Han er mere stilfærdig end livlig og har en venlig, men til tider stædig natur.

Udseende og størrelse

Det er en muskuløs, kraftig hund med et rynket ansigt og en karakteristisk indskudt næse. Bulldogs har karakteristisk brede hoveder og skuldre sammen med en udpræget underkæbeprognathisme. Der er generelt tykke hudfolder på panden, runde, sorte, bredtstående øjne, en kort snude med karakteristiske folder over næsen, hængende læber og spidse tænder samt et underbid med en opadvendt kæbe. Pelsen er kort, flad og glat og har typisk farverne rød, rødbrun, hvid eller brun. Bulldogs er en af de få racer, hvis hale er naturligt kort. Racestandarden er 25 kg for en han og 23 kg for en hun. For at sikre god nattesøvn, kan det anbefales at man anskaffer sig en hundeseng, som med sikkerhed kan klare hundens størrelse.

Temperament

Generelt er Bulldogs kendt for at komme godt ud af det med børn, andre hunde og andre kæledyr. Den engelske bulldog har et ligeledes et sødt og blidt temperament. Den engelske Bulldog er pålidelig og forudsigelig, og den er et vidunderligt familiedyr, som er kærlig over for de fleste børn. Som menneskeorienteret hunderace søger den aktivt menneskelig opmærksomhed.

Helbred og genetik

En britisk undersøgelse af leveralderen viste ved 180 Bulldog-dødsfald en gennemsnitsalder på 6 år og 3 måneder ved døden. Den hyppigste dødsårsag for Bulldogs i undersøgelsen var hjerterelateret (20 %), kræft (18 %) og alderdom (9 %). De, der døde af alderdom, havde en gennemsnitlig levetid på 10 til 11 år. Som alle andre hunde har engelsk bulldog også brug for daglig motion. Hvis hunden ikke får den rette motion, kan den blive overvægtig, hvilket kan føre til hjerte- og lungeproblemer samt belastning af leddene. Mange af Bulldogs sundhedsproblemer skyldes ekstrem selektiv avlspraksis fra det 18. århundrede. Nogle af dem der ses er f.eks. Hoftedysplasi, Hud- og fødevareallergier og Gigt. Til ældre hunde med gigt eller andre knoglesygdomme, anbefales en ortopædisk hundeseng.

Engelsk Bulldog og varme

Bulldogs kan ikke tåle varme og fugtighed. Når din bulldog er udendørs, skal du holde nøje øje med den for tegn på overophedning, og tag den straks indenfor, hvis den begynder at vise ubehag..