Alt om hunderacen Bomuldshund

Bomuldshund, også kendt som Coton de Tulear, er en sød og nuttet hund med en ret fjollet personlighed, som altid er klar til leg. Denne smarte lille hund med den bomuldsagtige pels stammer oprindeligt fra Madagaskar og er beslægtet med Bichon Frise og Malteseren.

Læs med her

Properties
Condos
Resorts
Apartments

Bomuldshund Resumé

Racen kom til Danmark i 1990 og siden er dens popularitet steget betydeligt.

Størrelse:
Tæver:22 – 27 cm.
Hanner:25 – 30 cm.

Vægt:
Tæver:ca. 3,5 – 5 kg.
Hanner:ca. 4 – 6 kg.

Levelalder: 13 – 18 år.

 

Bomuldshund hunderacen

Bomuldshund, Cotons, som de kort og godt kaldes, er kærlige, tilpasningsdygtige hunde, der kommer godt ud af det med stort set alle. Det gælder også børn og andre hunde! De kan passe sammen med lejlighedsbeboere eller leve i større hjem, så længe de ikke bliver efterladt alene i lange timer af dagen. Disse hunde er ret nemme og selvstændige, og er gode til nybegyndere, der er nye i hundeverdenen. Hvis du er på udkig efter en sød, klog og legesyg nyt medlem af familien familie, vil det være svært ved at finde en bedre race!

Bomuldshund´s fysik og sundhed

Sundhed

Cotonhunden har en pels, der kræver børstning og kæmning næsten dagligt og badning ca. en gang om ugen for at bevare sin skønhed. Ligesom pudler "fælder" de ikke, hvilket betyder, at de ikke taber hår på møbler, tæpper osv. De taber dog hår; pelsens struktur gør, at de hår, der tabes, bliver fanget i pelsen. Hvis de ikke børstes og kæmmes dagligt, vil denne races pels hurtigt blive mat og kan kræve barbering. Cotons har brug for en gåtur hver dag for at få motion, men vil sætte pris på en legesession med hundelegetøj så ofte som muligt og har udholdenhed til at gå på en lang vandretur. Cotons elsker at lege med andre hunde, og de er gode sammen med børn.

Uanset alder, anbefaler vi altid at du anskaffer en fornuftig hundeseng, hvor hunden kan søge ro når den har behov for søvn, ro og hvile. Se vores udvalg af kvalitets hundeseng her.

Kost

Anbefalet daglig mængde: Ca. 3/4 kop dagligt af et hundefoder af høj kvalitet, fordelt på to måltider.

Se vores udvalg af kvalitets hundefoder her

Hvor meget din voksne hund spiser, afhænger af dens størrelse, alder, kropsbygning, stofskifte og aktivitetsniveau. Hunde er individer, ligesom mennesker, og de har ikke alle brug for den samme mængde foder.

Kvaliteten af det hundefoder, du køber, gør også en forskel - jo bedre hundefoderet er, jo mere næring får din hund.

Se vores udvalg af hundeskåle her

Helbred og genetik

Coton er generelt en sund race. Der er dog stadig nogle sundhedsproblemer, som der er i alle racer. De alvorligste problemer er hjerteproblemer, lever shunts, rygproblemer (diskuspropper) og øjenproblemer. Heldigvis er disse stadig relativt ualmindelige hos racen.

Temperament og personlighed

Bomuldshunden er en legesyg, kærlig og intelligent race. Selv om den generelt er stille, kan den blive meget højrøstet - den grynter, gøer og laver andre lyde, når den har det sjovt. Cotons er kendt for at have en vane med at hoppe op og gå på bagbenene for at behage folk. De fleste Cotons elsker at møde nye mennesker og er meget nysgerrige i uvante situationer. Cotons er nemme at træne, da de er meget ivrige efter at behage andre. Cotons elsker at svømme, løbe og lege. De tilpasser sig godt til enhver form for miljø. Et fælles træk ved Coton de Tulear's adfærd er at de typisk er ret energiske om aftenen.

Bomuldshundens trimning og pleje

Udseende

Bomuldshund har generelt et meget blødt, fyldigt hår (i modsætning til pels), der kan sammenlignes med en bomuldskugle (deraf navnet på fransk, coton betyder bomuld), en markant sort næse, store udtryksfulde øjne (som regel dækket af pandehår) og noget korte ben. Coton de Tuléar's hale skal krølle over ryggen.

Størrelse

Ifølge Fédération Cynologique Internationale's standard er Coton's normalt vægt 6-8 kg for hanner og 3,5-5 kg for hunner. Bomuldshundens højde er typisk 25-30 cm for hanner og 22-27 cm for hunner.

Vægten når højst 8,2 kg, med et gennemsnit på mellem 5,0 og 6,8 kg. Standardhøjden er 23-33 cm. Hvilket f.eks. er vigtigt at tage højde for, i forhold til valg af hundehus. Undtagen for den sjældne Tall Coton, som er 38-43 cm høj. Den langbenede Tall Coton findes i alle tre farvevarianter og kan fødes i et kuld med forældre af normalstørrelse, som bærer de relevante gener.

Hygiejne

Kontroller deres ører dagligt for snavs og skadedyr, og rens dem som anbefalet af dyrlægen. Klip din hunds negle, før de bliver for lange - normalt en eller to gange om måneden. De bør ikke klikke højt mod gulvet. 

Din hundefrisør kan hjælpe med dette.

Du bør bør børste deres tænder dagligt, da mindre racer er tilbøjelige til at få tandproblemer. Din dyrlæge kan instruere dig i, hvordan du børster hundens tænder korrekt.

Watch the video

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Our Agents

Tony Cardello

General Manager

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  • 865-259-2467
  • 865-321-7766
  • Tony@mail.com

Barbara Case

Business Agent

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  • 865-259-2467
  • 865-321-7766
  • Barbara@mail.com

Cladir Donn

General Manager

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  • 865-259-2467
  • 865-321-7766
  • Cladir@mail.com

Take a Closer Look