Hvilket kattetræ skal du vælge? - Tjekliste til valg af kattetræ

Hvilket kattetræ skal jeg vælge?

Når man er på udkig efter et nyt kattetræ til hjemmet, er der en række overvejelser der altid er værd at have med. Et kattetræ eller kradsetræ, er en super måde give husets katte mulighed for at få dækket sine behov for både sjov, leg og aktivitet, samt mulighed for uforstyrret fred, ro, tryghed og afslapning. Endda uden at katten behøver at forlade husets varme og trygge rammer. Hvilket bestemt kan være en fordel i det nordeuropæiske klima. 

Typer af kattetræer

Kattetræer kommer i et hav af typer, størrelser og prisklasser. Alle kan de have forskellige fordele og ulemper. De mest almindelige er det traditionelle kattetræ, som kan placeres på gulvet i et hvilket som helst sted i hjemmet, f.eks. i stuen. Denne type kattetræ er typisk delt op i niveauer, som en slags etager. Denne type kattetræ kommer typisk med features som f.eks. sovehuler, hængekøjerkattesenge og lege-reb. Kattetræets søjler fungerer oftest som kradsesøjler, hvor at de stolper som forbinder hver af kattetræets etager er beklædt med sisalreb, som er velegnet til- og klar det mest populære materiale der bruges til produkter hvor det er tiltænkt at katten skal kunne hvæsse klør. 

Væghængte kattetræer & kattehylder

Væghængte kattetræer og kattehylder er en anden populær type kattetræ, som er praktisk og velegnet til huset eller lejligheden hvor gulvplads. Væghængte kattetræer er ligeledes spændende for katten at gå på opdagelse i, og kommer både som enkeltelementer, eller i form af flere platforme, som kan monteres på væggen efter behov, og katten så kan springe imellem dem.

Gulv-til-loft kattetræer

Gulv til loft kattetræer er en anden variation, som på samme måde som de almindelige kattetræer placeres på gulvet. De skiller sig dog ud på den måde, at de kommer med loftmontering. Typisk ser man at kattetræet sættes i spænd mellem gulv og loft, og på den måde sikre stabilitet uden at det er nødvendigt at bore og skrue i loftet.

Hvor mange katte er der i hjemmet?

Når man planlægger at købe et kattetræ, så er noget af det første man skal tage stilling til, hvor stort det skal være, selvfølgelig med den tilgængelige plads taget i betragtning. Men det er også vigtigt at tage hensyn til hvor mange katte som skal bruge kattetræet. Som de fleste katteejere nok ved, så er katte ret private af natur. Ikke at der ikke findes undtagelser, men ofte er det et dyr som værdsætter perioder med fred og ro. Vi anbefaler til hjemmet med flere katte, at man sikre sig et kattetræ som har en størrelse, der tillader hver kat noget privatliv, selvom de færdes i kattetræet samtidigt. F.eks. i form af, et kattetræ i flere niveauer. 

Kattetræer og katteracer

Katte findes i et hav af skønne racer, størrelser, og med forskellig personlighed. Hvilket også er vigtigt at have in mente når man skal vælge kattetræ. Den vigtigste faktor her, er helt klart størrelsen. Da nogen katte som f.eks. Maine Coon katte, Ragdoll katte eller Norske Skovkatte kan blive særdeles store og tunge. Derfor er det vigtigt at finde et kattetræ eller kattemøbler i det hele taget, som matcher kattens vægt. Derudover, er det også vigtigt at tage kattens styrke med i sine overvejelser, da store katte typisk også er langt stærkere end de mindre, så vil et stort robust kattetræ helt klart være at anbefale her. Og man kommer derfor ofte til at skulle bruge lidt flere penge til de større- katte og racer. Til almindelige huskatte af gennemsnitlig størrelse, er langt de fleste budget eller mellemklasse kattetræer helt fine.

Pris

Som nævnt i forrige afsnit, så er budget eller mellemklasse kattetræer oftes helt fine til den almindelige huskat i gennemsnitlig størrelse. Fordelen ved disse er også, at man oftes har råd til at skifte dem ud lidt oftere. Katte kradser i stof og sisalreb, og det kan ikke undgås at det med tiden vil sætte sine spor. Mens man ofte er godt tjent med at købe noget som er mere robust til de større katte, og racer som fra naturens side vokser sig store og stærke. Hvilket som regel koster noget mere. Selv de dyre kattetræer er ikke lavet af granit, og sisalreb og stofmateriale vil med tiden se ud derefter. Dog tilbyder nogle fabrikanter enkeltdele som separate reservedele. Hvilket ofte er meget nyttigt, når kattetræet begynder at vise tegn på slid og brug.

Vi er her for at hjælpe! Spørg vores kundeservice hvis du er i tvivl om hvilket kattetræ du skal vælge til din kat. Vi har en chat i højre hjørne af denne hjemmeside, men du kan også kontakte os via kontaktsiden her.